lørdag 18. april 2009

Ko Chang, Ho Chi Minh og Hoi An

Nå er det lenge siden våre oppdateringer fra Asia. Beklager at vi ikke har vært flinkere til å oppdatere bloggen, men vi har rett og slett hatt så mye å oppleve at det har havnet litt i glemmeboka. Nå sitter vi på flyplassen i Ho Chi Minh på vei til Kuala Lumpur. Der skal vi tilbringe halvannet døgn før vi vender nesa mot Nederland og videre til Norge. Vi har litt blandede følelser på det å komme hjem. Selv om vi gleder oss veldig til å se alle våre kjære igjen, kunne iallfall Svein Arild og jeg klart noen uker til under andre stjernebilder(som Imri, ei av de ”voksne” på turen, ville sagt det).

De siste ukene har vi tilbragt i Ko Chang i Thailand og Ho Chi Minh og Hoi An i Vietnam. Ko Chang var et fantastisk sted å tilbringe de siste dagene av dette studiesemesteret. Med lange hvite sandstrender, koselige spisesteder og innlosjering i bungalower(som etter det vi tidligere har bodd i, virket som store leiligheter)hadde vi det topp. Vi fant roen og benyttet tiden til å suge til oss den siste kunnskapen, samt å nyte den siste tiden med den herlige gjengen vi har vært sammen med på denne turen. 8.april hadde vi siste eksamen, noe om medfører at vi, med bestått eksamen, er ferdigutdannede lærere. Skummelt! Etter eksamen dro vi på en herlig båttur hvor vi slikket sol, snorklet og spiste god mat. På kvelden var det klart for eksamensfest hvor alle sammen fikk sin ”tur-tittel” i ekte missekåringstil=)

Tidlig den 9.april dro så Ronny, Ane, Svein Arild, Marte og jeg videre til Bangkok hvor vi satte igjen Ronny før vi dro andre dro videre til Ho Chi Minh. Dette var en ekstremt kaotisk by. Det var mopeder overalt og vi var glade for at vi ikke skulle være der lenger enn de to nettene vi tidligere hadde bestemt oss for. Men vi fant likevel roen i ”backpacker-gata”, en rolig bakgate med koselige fortausrestauranter og billige hoteller. Vi hadde på forhånd bestemt oss for at den tingen vi ville gjøre i denne byen var å besøke de gamle vietcong-hulene utenfor byen. Derfor gikk vi målbevisst til verks og kastet oss på en sightseeing-tur som gikk nettopp dit. Her fikk vi en guid som var vietnamesisk, men som hadde kjempet på den amerikanske siden under krigen. Spennende kombinasjon! Vi fikk se og høre en rekke spennende ting fra den katastrofale Vietnam-krigen. Men høydepunktet var selvsagt da vi fikk krype i de gamle vietcong-gangene. Det var en opplevelse som har vi sent vil glemme.

11.april dro vi videre til Hoi An, en by med en gamleby som er på UNESCOs verdensarvliste, samt en haug med skreddere. Derfor er den også ofte omtalt som skredderlandsbyen. Endelig var ferien vår i gang og vi gikk helt amok på grunn av de billige prisene på skreddersydd tøy. Jeg kan blant annet ikke vente med å dra på meg dressen på 17.mai. I tillegg til det nevnte, var det også kort vei til kilometerlange kritthvite palmestrender. Hit syklet vi hver dag. Marte holdt seg derimot en del i ro i byen pga litt utslett som likte seg best omgitt av aircondition. Vi fikk også smak på utelivet da Ane, Hege og jeg var ”ute” en kveld. Da endte vi nemlig opp med å drikke risbrennvin med en lokal ungdomsgjeng, før vi kastet oss bakpå scooterne til noen lokale som fraktet oss til den slitne baren King Kong. Her var det sprittusjskriverier på alle veggene, samt på biljardbordet. En minneverdig kveld. Det er vanskelig å beskrive følelsen i denne byen, men vi har rett og slett hatt det helt fantastisk. Og nå er vi etter en natt på et skikkelig luksushotell i Ho Chi Minh klare for en siste natt i Kuala Lumpur før vi returnerer til Norge.
Det blir godt å se dere alle igjen.

Stor klem fra Marte og Håkon.

3 kommentarer:

  1. vi glede oss t å se dokker igjen!!! :)

    SvarSlett
  2. Hva skjedde med bildene? :P
    Rart dere er hjemme, her vi sitter på China Town Inn.. tre stykker!!

    SvarSlett
  3. høres ut som dåkke he hatt det fint, men bli gala greit å sjå dåkke igjen i norske omgivelsa te uga..

    SvarSlett