onsdag 11. mars 2009

Perhentian

En helt fantastisk vakker øy utenfor Malaysia. For å begi oss inn på beskrivelsen av øya, må vi si litt om bakgrunnen for at den er så uberørt som den er. Malaysia er et multireligiøst samfunn hvor en gruppe kalt Malayer anses som de innfødte(til tross for at både indere og kinesere har vært der i svært lang tid). Fordi denne gruppen hovedsakelig var bønder og de andre folkegruppene styrte store deler av handelen i landet, innførte de på et tidspunkt en lov som gjør at kun de som er bumiputhera får eie eiendommer i Malaysia (Å være bumiputhera vil si at man både er malay og muslim). Siden ikke de mest velstående gruppene da får kjøpe eiendom på Perhentian, har den derfor blitt værende veldig uberørt og naturlig.

Øya er en perle med lange hvite sandstrender omringet av jungel og smaragd-grønt hav. Her nøt vi en rekke solskinnsdager, men vi i ”Agder-gjengen” måtte også konsentrere oss mye om eksamen, noe som medførte at vi ikke fikk nytt strandlivet fullt så mye som vi hadde ønsket. Vi hadde eksamen midt i Perhentian-oppholdet. Det er usikkert om det var de vakre eksamensomgivelsene som gjorde utslaget, men gruppen endte opp med et snitt over B=) Utenom eksamen og strandlivet, var vi på skolebesøk på den lokale barneskolen(hvor alle barna måtte bruke hijab) og på jungelekspedisjon med flere pit-stop på ulike sydhavsstrender. Vi bodde også på et gjestehus med en betjening vi fikk et helt spesielt forhold til. Foruten filmvisning på storskjerm nesten hver kveld, fikk vi arrangere både valentine- og avslutningsfest. I forbindelse med valentinefesten trakk vi alle hver får hemmelige venn som vi måtte gjøre fine ting for hele dagen (Jeg fikk da passende nok Marte). I forbindelse med avslutningsfesten hadde vi et mini-OL hvor fem lag konkurrerte i alt fra sandslottbygging og kreativ dans til sekkeløp. Jeg har forsøkt å laste opp noen bilder, men det viste seg å være lettere sagt enn gjort. Internetten her er nemlig veldig treig. Dere får heller smugkikke på de andre bloggene;-)

3 kommentarer:

  1. Tror du det var tilfeldighet Håkon? Gjengen her hjemme er enige i at du smugtitta og valgte Marte. Kjenner at jeg er litt misunnelig akkurat nå. Holder på med oppgaveskriving og har et godt press. Hadde vært godt med noen dager på en fin strand i varme, gode omgivelser. Savner dere i gjengen vår... Kos dere videre

    SvarSlett
  2. hei! I så på bildan som va lagt ut på Ronny si side. Fantastisk fin øy! Gratulere me gode karaktera på eksamen:) Hils alle kjentfolk rundt om forbi der nede:) miss you guys:)
    Her hjemme så e d ikke mye utenom d vanlige som skjer.. I, Anne og Katrine ska på cafe på fredagen. Helene og Anita bli kanskje med. Gro e hjemme. :) Ine, Line og Øyvind kommer neste helg, så da bli d party-party:)

    Har dokker fått tenkt nokka på kor dokker ska ta båt t Danmark fra btw??

    Klem Irene

    SvarSlett
  3. HURRA!!!!
    Marianne ble nå gla :D

    SvarSlett