fredag 27. mars 2009

Chiang Mai

Da var nok et sted besøkt og tolv dager gått, skal si tiden flyr når man har det gøy:) Vi har nå vært i Chiang Mai (i Thailand) nærmere bestemt på Payap University hvor vi har hatt et tett program. Det har vært forelesninger med veldig dyktige og kunnskapsrike John Butt og noen mindre spennende forelsninger. Vi har lært tre ulike meditasjonsmåter av noen buddhistiske munker: Vandre meditasjon, meditasjon sittende på stol med fokus på pust og en meditasjonsform hvor vi beveget armene i 14 ulike rytmiske bevegelser. Det var ikke spesielt lett for noen av oss, så vi beviste bare munkens påstand om at vi hadde ”apehjerner” (les: lett distraherte og vanskelig for å konsentrere oss om ingenting). Det ble også en del besøk på forskjellige buddhistiske templer, eller Wat som templene heter i Thailand.

Selv om det har blitt mye faglig her i Chiang Mai, har vi også fått gjort noen andre kjekke ting. Vi besøkte blant annet et senter for fysisk og psykisk funksjonshemmede mennesker. Hvor vi fikk se noen eksempler på det de gjorde der og de tingen de lagde for salg. En av jentene der syntes at Håkon ligna så på en kjekk Hollywood kjendis at ho ikke klarte å konsentrere seg under presentasjonen sin. Så det ble veldig gøy for oss andre og veldig stas for jenta når Håkon stilte opp for bildetakning. Vi fikk også sett et lite danseshow med en annen bruker, før hele vår gruppe måtte bli med å danse. Det ble mye latter og moro for både studenter, lærer og brukere:) Vi tok også en tur til en liten landsby som er et prosjekt i kampen mot fattigdommen i Thailand. Her ble vi møtt med tradisjonell Thailandsk dans og mange bilde mennesker. Vi fikk alle en hvit tråd knyttet rundt håndleddet som er en buddhistisk velsignelse, og skal visstnok bety lykke. Jo flere du har, jo bedre:) Både Håkon og jeg fikk to, så jeg håper at lykken kan slå positivt ut når jeg får eksamenskarakterene. Vi ble også vist rundt på området og fikk sett kurvfletting og veving. En veldig fin opplevelse å ta med seg videre var det i alle fall. På fridagen vår, en av de svært få vi har hatt på dette studiet, ordna de tillitsvalgte fra Bergen og Agder en utflukt til en elefant camp (som det så fint heter). Her fikk vi se et show hvor elefantene malte bilder, spilte munnspill, brukte rokkering, kasta dart med noen fra publikum og spilte fotball (noe som gledet de to fotballgale forfatterne av denne bloggen). Etter showet dro vi på en times lang elefanttur. Det var en helt vanvittig opplevelse, det humpet opp bratte bakker, og på smale stier, ut i bekker og nedover bratte bakker. Latteren satt løst og alle koste seg på elefantryggen denne solfylte dagen. Det har også blitt tid til å være flinke studenter og lest litt pensum. Rommene på kampus er som skapt for lesing, og minner ganske mye om rommene på en folkehøgskole. Veldig koselig.

Det har også blitt noen turer på det lokale markedet noe jeg, Marte, er spesielt fornøyd med siden jeg endelig har funnet Buddhabildene jeg har leitet etter i tre måneder. Pengene har flydd like fort som tiden her, og nå er det rundt to uker til vi er ferdig med studiet og det er sommerferie. Det er veldig rart og ganske skummelt. Men først venter Bangkok og storbyen på oss.



Her er Trine L. Cathrine og jeg på utforskningstur i Chiang Mais handlegater.



Forelesningslokaet vårt på Payap University.



Her får Cathrine bundet et at de velsignede hvite trådene rundt håndleddet.



Elefanter som spiller fotball. Veldig gøy å se på, flinke var de også:)



Religionsstudier i Asia 09 på elefanttur. Veldig god stemning og en opplevelse som vil vare lenge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar